flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Альтернативні засоби комунікації із судом

28 березня 2023, 14:09

Теребовлянський районний суд Тернопільської області звертає особливу увагу учасників судових процесів та відвідувачів суду на необхідність активного використання альтернативних засобів комунікації із судом. Зокрема, просимо:

 

- вказувати у своїх позовних заявах адреси електронних скриньок для організації листування із судом ;

- подавати заяви про отримання електронних повісток;

- для здійснення процесуальних дій стати активними користувачами підсистеми «Електронний суд»;

- надсилати заяви, клопотання, звернення і запити на інформацію, скріплені кваліфікованим електронним підписом, на офіційну електронну пошту суду;

- використовувати мобільний додаток  Порталу ДІЯ для повідомлення про розгляд справи, отримання судових рішень та виконавчих документів.

 

Такий формат комунікації є нагальною вимогою часу через відсутність достатнього фінансування на відправку поштової кореспонденції.

 

Разом з тим акцентуємо на тому, що електронний формат організації роботи, у тому числі і щодо кореспонденції, постійно використовується Теребовлянським районним судом Тернопільської області та є абсолютною альтернативою.

 

Також нагадуємо про обов'язок реєстрації офіційних електронних адрес у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, державних органів та органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання державного та комунального секторів (п. 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/015-21).